Ο Αμερικανός άσος μίλησε μεταξύ άλλων για τον συμπαίκτη του και αρχηγό του Παναθηναϊκού, τονίζοντας στο contra.gr ότι ο Διαμαντίδης είναι ο στρατηγός της ομάδας.
Αναλυτικά η συνέντευξή του: 
Μάικ, καταφέρατε να αφαιρέσετε από τον Ολυμπιακό τον τίτλο του αήττητου. Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αυτό για σας;
"Ναι, το καταφέραμε αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παίξαμε καλά αντιδράσαμε όταν χρειάστηκε παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο τέλος και αποκτήσαμε αβαντάζ μετά τη νίκη της Πέμπτης. Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να είμαστε πανέτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι".

- Στα φετινά σας επιτεύγματα ανήκει το “σπάσιμο” της έδρας της Μπαρτσελόνα και σήμερα του Ολυμπιακού...

"Δεν υπάρχει κανένα σπάσιμο της έδρας στο δικό μου μυαλό. Το ότι ότι κερδίσαμε μέσα στο ΣΕΦ είναι κάτι πολύ μεγάλο αλλά αν δεν τελειώσουμε τη “δουλειά “μας την Κυριακή δεν θα έχει καμία σημασία η σημερινή νίκη. Εχουμε περάσει από πολλές δύσκολες έδρες φέτος. Και κατά τη γνώμη μου το επόμενο παιχνίδι μέσα στη δική μας έδρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από το χθεσινό και θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας".
-Βλέπουμε ότι πλέον το παιχνίδι και των δύο ομάδων μοιάζει. Είναι η λεπτομέρεια που καθορίζει το αποτέλεσμα;
"Η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά. Όταν έχεις δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τόσο πολύ ταλέντο στα ρόστερ τους, τόσο μεγάλη ιστορία και παράδοση, τόσα πρωταθλήματα και τελικές αναμετρήσεις ανάμεσα μας, η λεπτομέρεια είναι αυτή που καθορίζει το αποτέλεσμα. Τα μικρά πράματα είναι αυτά που μας βοήθησαν να "σπάσουμε" την έδρα της Μπαρτσελόνα, να πάρουμε την Ευρωλίγκα, να κερδίσουμε χθες και αν όλα πάνε καλά να πάρουμε και το πρωτάθλημα".
-Αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρετε να πάρετε το πρωτάθλημα που θα έχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για σας να σηκώσετε το κύπελλο; Στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο σας η μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ;

"Δεν έχει σημασία το μέρος. Σε όποιο γήπεδο έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα αυτό που θα μετρήσει είναι να παίξουμε πολύ δυνατά αρχής γενομένης από την Κυριακή που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της δικής μας έδρας. Αν κερδίσουμε σ' αυτό το παιχνίδι, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για πρωτάθλημα".
-Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τρομάζει στη σκέψη ότι μπορεί να απουσιάσει ο αρχηγός σας από κάποιο παιχνίδι. Τον θεωρεί αναντικατάστατο. Ο Μάικ Μπατίστ νιώθει πιο σίγουρος και γίνεται καλύτερος μέσα στο γήπεδο με την παρουσία του Διαμαντίδη;
"Φυσικά και νιώθω πιο σίγουρος. Ο Δημήτρης είναι ο “στρατηγός “μας, είναι πάντα εκεί να μας οδηγεί στην άμυνα, να μας ηρεμεί, να βάζει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι και στο τέλος στα κρίσιμα σημεία να ανεβάζει την απόδοσή του και να μας κάνει να τον ακολουθούμε".
-Νιώθετε μετά από τη χθεσινή νίκη φαβορί για τον τίτλο;
"Όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχει φαβορί από τη στιγμή που ξέρουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μας κερδίσουν στην έδρα μας. Δεν συμφωνώ με τον όρο φαβορί. Πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο πως θα παίξουμε καλά την Κυριακή ωστε να μην επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ".
-Ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει την Κυριακή. Πώς σκοπεύετε να τον αναχαιτίσετε;
"Μ' αυτό που κάνουμε πάντα. Με την άμυνα. Αυτή ήταν το κλειδί της φετινής μας πορείας και αν αυτό εφαρμόσουμε και στο επόμενο παιχνίδι οι πιθανότητες για τον τίτλο θα είναι πολλές για μας".
-Κάνοντας έναν απολογισμό, πως θα έκρινες τη δική σου συμμετοχή στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά, θέλω όμως να αναφερθώ στην απόδοση όλης της ομάδας. Ολοι μας δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Είμαστε δεμένοι και η απόδοση η δική μου συνδέεται με την απόδοση όλης της ομάδας. Όποτε χρειάστηκε να δώσουμε το κάτι παραπάνω το πετύχαμε όλοι μαζί. Εγινε και χθες και φύγαμε νικητές από το ΣΕΦ".
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΣΤΟ CONTRA GR ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...