«Πράσινο» βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Με δύο τέρματα του... αφηνιασμένου Σεμπάστιαν Λέτο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 στο μισάωρο ενώ ο Κατσουράνης πέτυχε το 3-0 στο 53'. Τα γκολ των Μπέλεκ (63') και Λεονάρντο (89') έκαναν δραματικό το φινάλε του ντέρμπι όμως το 3-2 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα. Ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και πάει με... αέρα δύο βαθμών στο «αιώνιο» ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής. 


Ο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά τους Μαρίνο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο. Στο κέντρο ήταν Σιμάο και Κατσουράνης και μπροστά τους οι Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι με τον Λέτο στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου τοποθέτησε στο τέρμα τον Αραμπατζή στην προσπάθεια να τον στηρίξει παρά το μεγάλο λάθος που είχε κάνει στο ματς με την Λοκομοτίβ. Στην άμυνα ήταν οι Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας. Βάργκας Καφές και Μάκος στα χαφ και Λεονάρντο, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά την αναμέτρηση και έδειξε πως ήθελε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και να μην της επιτρέψει να μπει στον αγώνα. Το πρέσινγκ των παικτών της Ενωσης πάντως, φάνηκε να αποδίδει αρχικά τουλάχιστον αποτελέσματα, καθώς οι πράσινοι δυσκολεύονταν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.
Αρχικά και οι δύο έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως τελικά το γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ; Ποιος άλλος; Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος ήδη κάνει την καλύτερη δυνατή χρονιά του στην Ελλάδα. Ο Αργεντίνος είναι ασταμάτητος και σίγουρα είναι αυτός που οδηγεί τον Παναθηναϊκό από επιτυχία σε επιτυχία. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ήδη έχει πάρει τα σκήπτρα του ηγέτη των πρασίνων από τον Σισέ. Και σίγουρα αυτή την περίοδο δεν πρέπει να υπάρχει οπαδός του Παναθηναϊκού που να μην νοσταλγεί μεν τον Γάλλο, αλλά και παράλληλα να είναι απόλυτα ενθουσιασμένος με τον Αργεντίνο.
Δεν πέρασαν παρά μόνο 14 λεπτά και ο Λέτο χτύπησε και πάλι. Μετά από πάσα του Κουίνσι, έφτασε στο δέκατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον δείχνει να απειλεί και το ρεκόρ του Γιώργου Σιδέρη, ο οποίος έχει σε δέκα ματς 12 γκολ. Το -άμεσο- μέλλον θα δείξει αν θα μπορέσει ο Λέτο να τον ξεπεράσει.
Την ίδια στιγμή που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απολάμβαναν το θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες του Φερέιρα, οι ομόλογοί τους της ΑΕΚ προβληματίζονταν έντονα από την εικόνα της ομάδας του. Η Ενωση φάνηκε αδύναμη να ανταπεξέλθει -μέχρι εκείνη τη στιγμή- στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και οι παίκτες της φαίνονταν να έχουν παραδοθεί στις ορέξεις των αντιπάλων τους. Βέβαια ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν η κεφαλιά του Κάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι του Καπίνο, όμως το γεγονός και μόνο πως η ΑΕΚ έδειχνε ικανή να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις, έδειχνε και τις αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.
Ιδια εικόνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους πράσινους να έχουν κυριαρχήσει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν ότι θέλουν με την μπάλα. Φυσιολογικό ήταν λοιπόν το γεγονός ότι έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Κατσουράνη στο 53'. Ουσιαστικά δηλαδή σφράγισαν και τη νίκη, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα είδαμε άλλο ματς.
Το τρίτο γκολ έδωσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού την αίσθηση πως τα πάντα είχαν κριθεί. Από την άλλη πλευρά φάνηκε πως αυτό το γκολ ουσιαστικά... έδιωξε το άγχος από την ΑΕΚ. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο (και σίγουρα είναι), όμως μετά το γκολ οι παίκτες του Κωστένογλου έδειξαν να... λύνονται. Και τότε άρχισαν να αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο.
Αρχικά Μπέλεκ μείωσε σε 3-1 και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν ανέβηκε αμέσως ψυχολογικά, φάνηκε ότι άρχισε να αφυπνίζεται. Στη συνέχεια ο Λεονάρντο με κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο και παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός, έδειξε ικανή ακόμα και για την μεγάλη ανατροπή. Στο 89' ο Λεονάρντο έκανε το 3-2 και οι καθυστερήσεις ήταν... φωτιά.
Ομως τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς, τόσο λόγω της ποιότητας των παικτών του, όσο και γιατί η ΑΕΚ άργησε να καταλάβει πως έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο με το πάθος και την αποφασιστηκότητα που χρειαζόταν το ντέρμπι.

   
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: «Σπύρος Λούης», ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζεκά, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον
AEK (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΑΛΗΡΟ"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...