Οι 120 Έλληνες και Ξένοι Προπονητές Ποδοσφαίρου – Μπάσκετ – Στίβου που αγωνιούν και πάσχουν περισσότερο από όλους για το αποτέλεσμα και γράψανε την επιτυχημένη ιστορία του Παναθηναϊκού.Περισσότερο από τους αθλητές λατρεύουν το αποτέλεσμα οι προπονητές. Σκέπτονται, πασχίζουν, αγωνιούν, μόνο γι’ αυτό. Μοναδική επιδίωξή τους να επιτευχθεί. Ο τρόπος και το μέσο που θα γίνει αυτό αποτελεί την κυρίαρχη διάσταση. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.Αναντίρρητα υπάρχει και το θέαμα. Αλλά αυτό έχει αξία υπό την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται το ποθητό αποτέλεσμα. Είναι χωρίς ουσία ένα υπέροχο θέαμα με ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Το γνωρίζουμε και τελικά το επικροτούμε όλοι. Αρνούμεθα να είμαστε φιλοθεάμονες, γίναμε οπαδοί. Αυτό ισχύει παγκόσμια, άσχετα εάν τα εκλεκτά ταλέντα του διεθνούς ποδοσφαιρικού ρεπερτορίου φθάνουν στο αποτέλεσμα μέσα από ένα θέαμα που έρχεται λόγω της μοναδικής επιδεξιότητάς τους και των ζογκλερικών ικανοτήτων τους.Η αναφορά φυσικά για το Ποδόσφαιρο και το Μπάσκετ. 
Οι προσπάθειες των ομάδων που επιχειρούν μέσα από τακτικές και αιφνιδιασμούς πρέπει να βγάζουν και θέαμα. Πολλές φορές επιτυγχάνεται. Τις περισσότερες όμως  παραχωρεί τη θέση του στη δυναμική του μονόδρομου που οδηγεί στο αποτέλεσμα.
Αυτό διαπιστώνεται ευκολότερα στο Μπάσκετ όπου τώρα πλέον η (μη θεαματική) άμυνα έχει κυριάρχησε στις τακτικές των ομάδων. Διότι αυτή κυρίως προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά καταπονεί ιδιαίτερα τους παίκτες, οι οποίοι ενστικτωδώς αντιδρούν χρειαζόμενοι πίεση για να εφαρμόζουν αμυντικά συστήματα.
Αναγκαστικά αποδεκτοί οι νέοι μέθοδοι τακτικής από τους φιλάθλους. Περισσότερο από τους προπονητές που σταδιακά οδηγήθηκαν στο σημερινό αγωνιστικό μοντέλο. Παγκόσμια εκφραστική συνήθεια μετά την πλημμυρίδα των διαφόρων μορφών στοιχημάτων.Θεός λοιπόν το αποτέλεσμα. Εκπρόσωποι, για την επίτευξή του, οι προπονητές. Πλέον επιτυχημένοι οι ικανοί να φέρνουν τους Παίκτες και τους Αθλητές σε πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων. Στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους από 120 προπονητές στο Ποδόσφαιρο, το Μπάσκετ και το Στίβο. Άλλους επιτυχημένους, άλλους όχι. Κάποιους με μακροχρόνιους δεσμούς, άλλους με ολιγοήμερες (!) σχέσεις. Θα προσπαθήσω να τους παρουσιάσω όλους. Κυρίως βέβαια τους επιτυχημένους, με κάποια σειρά αξιολόγησης. Με αντικειμενικά κατά το δυνατόν κριτήρια, αλλά και προσωπικά, από επηρεασμούς που δεν είναι δυνατόν να μην επιδρούν. Σε μια πορεία μεγαλύτερη των 60 ετών στους κόλπους του Αθλητισμού, όπου είχα πλήθος ευκαιριών να τους συναντήσω.
ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΛΟΚ
ΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΒΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ.ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΔΩ.ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΒΕΡΗ.ΕΔΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ (Μια ειδική εργασία του Γιώργου Λιβέρη)"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...