Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την Τούμπα όπου συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 3-1 δείχνοντας πως είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα φέτος. Οι παίκτες του Φερέιρα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν σε καμία περίπτωση στους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι από τον αγώνα.
Ο Λάζλο Μπόλονι, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το... καθιερωμένο πλέον 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Ετό, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτνερ. Λαζάρ και Αρίας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Φωτάκης, ο οποίος είχε κάπως πιο οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης ήταν οι Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και στην κορυφή ο Παπάζογλου.
Από την άλλη πλευρά ο Φερέιρα προτίμησε το 4-4-2. Ο Καπίνο στην εστία και στην άμυνα από δεξιά οι Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμάο, Κατσουράνης και αριστερά ο Κουίνσι και δεξιά ο Ζέκα. Στην επίθεση ο Κλέιτον ήταν συμπαραστάτης του Λέτο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε μία ιδιαίτερα καυτή ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στα ντέρμπι στην Τούμπα και με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως θέλει να πάρει τα ηνία του αγώνα από τους πράσινους. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν φάνηκε να πετυχαίνει τον στόχο του, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει αντίδοτο στην πίεση που του ασκήθηκε από τους γηπεδούχους. Ετσι με κατοχή της μπάλας και με υπομονή, αλλά και με διαρκή κίνηση στο χώρο των παικτών του και σωστές πάσες, φρόντισε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.
Ταυτόχρονα φάνηκε πως αυτός ήταν πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση στα καρέ του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα δεν είχε απαντήσεις σε όλες τις ενέργειες των παικτών του Φερέιρα, χωρίς όμως να απειληθεί και ιδιαίτερα από τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως, αυτό που χαρακτήρισε το παιχνίδι ήταν οι διαρκείς εναλλαγές του ρυθμού, αλλά και της πρωτοβουλίας των κινήσεων. Το παράδοξο ήταν πως στο σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειξε να ανεβάζει την δική του ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον. Ο τελευταίος... επέστρεψε έτσι στις καλές εμφανίσεις και μετά από ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα σκόραρε και πάλι σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να βρει τα σωστά του πατήματα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη στιγμή που στην επίθεση ο Παπάζογλου είχε χαθεί ανάμεσα στους Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και ο Βιεϊρίνια δεν είχε ελεύθερο χώρο για να κάνει τις επελάσεις του, η ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικά εύκολη. Και έγινε ακόμα πιο εύκολη μετά το 2-0 το οποίο σημείωσε ο Κουίνσι στο 55'. Βέβαια σε αυτή τη φάση έπαιξε ρόλο και το λάθος του Σνάουτσνερ.
Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν μονόλογος. Ο Παναθηναϊκός άπλωσε το παιχνίδι του, προκειμένου να κυκλοφορεί εύκολα την μπάλα και ταυτόχρονα να μην δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ. Και ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε το γκολ του Λέτο, που σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως αυτός είναι φέτος ο αρχηγός των "πρασίνων". Ο Αργεντίνος πραγματικά πήρε την ομάδα του από το χέρι, ενώ ταυτόχρονα διεύρηνε το δικό του προβάδισμα στον πίνακα των σκόρερ. Παιχνίδι ποιότητας από έναν παίκτη που δείχνει πως διανύει την καλύτερη χρονιά του στην Ελλάδα.
Το μόνο που κατάφερε τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 1-3 με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια στο 85'. Αξίζει να σημειωθεί πως το πέναλτι έκανε ο Βιτόλο, ο οποίος επανεμφανίστηκε στην Τούμπα και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος σαφώς και δεν του συγχώρεσε την απόφαση να αλλάξει ομάδα το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη, από την Τούμπα και σαφέστατα έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι του πως διαθέτει εξαιρετικά δεμένο σύνολο, που είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, η πρώτη φετινή ήττα του ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι γεγονός και πλέον θα διαφανούν οι αντοχές της ομάδας του Μπόλονι στην διαχείρηση αυτού του άρνητικού αποτελέσματος.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιερίνια, Λάζαρ, Σνάουτσνερ, Έτο, Αρίας
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Τσιρίλο, Σπαντάτσιο, Κατσικάς, Γιάννου
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζεκά, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον
Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Βιτόλο, Ιωαννίδης, Τοτσέ, Μαυρίας, Λαγός
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...